Äinään kirjapäivät 12.-16.9.2018

Kirjailijapakettiin sisältyy päivittäistä ohjelmaa ja majoittuminen neljäksi yöksi Niemimäen juhla- ja majoitustilalle viihtyisiin kahden hengen huoneisiin. Liinavaatteet sisältyvät hintaan, suihkut ja vessat sijaitsevat yhteisissä tiloista. Tarjoamme lämpimän lounaan ja illallisen, aamupalavermeet löytyvät kaapista. Aterioilla suosimme paikallisten pientilojen tuotteita.

 

Yhteinen ohjelma ei ala koskaan ennen puoltapäivää, joten kirjailijoilla on mahdollisuus omistautua rauhassa omille teksteilleen ja töilleen aamuisin.

Kirjailijapaketin hinta on 360€.

* Uutta! Nyt on mahdollista ilmoittautua myös pelkälle viikonlopulle. Viikonlopun kirjailijapaketin hinta on 185€, ja se sisältää majoituksen, täyshoidon ja ohjelmat alkaen Tupalan museokierrokselta.

Keskiviikko 12.9.

 

Kirjailijat saapuvat Iso-Äiniölle, majoitus Niemimäen juhla- ja majoitustilalla. Kaffea ja voileipää tarjolla.

Klo 17:00   Illallinen lähdelammen rannalla, aito savusauna ja kyläshamaani.

Savusaunan pehmeät löylyt on jokaisen koettava kerran elämässään! Saunotaan kahdessa vuorossa; mökkivuorossa odotteleva porukka kohtaa kynttilän valossa aitohämäläisen kyläshamaanin, joka lukee väkevät sanansulatusloitsut ja taiat. Illaliseksi tarjoilemme savulohta ja -tofua sekä höysteitä. Lähteensilmästä saattaapi löytyä yllätys!

Torstai 13.9.

Klo 13:00   Kävelyretki Luontokeskukselle, lounas leirinuotiolla.

Klo 16:00   Kirjastokahvit. Paikalliset lukijat toivottavat kirjailijat tervetulleiksi Äinäälle. 

                

Iso-Äiniön Luontokeskus on koko seudun ylpeys. Alueelta löytyy mm. lintutorni ja uimarumppi, jonne Rohkelikot voivat pulahtaa virkistäytymään. Lämmitellä voi laavulla leiritulen loimussa.

Pellilän kirjasto on talkoovoimin Iso-Äiniölle perustettu kyläkirjasto, joka on auki joka toinen torstai läpi vuoden. Kirjastokahvit ja tervetuliaismaljat tarjotaan kirjaston yhteydessä "kyläbaarissa". Illalliselle palataan Niemimäen juhla- ja majoitustilalle.

Perjantai 14.9.

Klo 12:30   Meitin enerkian biokaasubussilla Wanhaan Vääksyyn.

Klo 15:00  Kotimatkalla vierailu Tupalan talomuseolla.

Klo 19:00  Kirjailijoiden keskinäinen pingiskisa ja urheiluhenkinen illallinen.

Wanhassa Vääksyssä on mahdollisuus tehdä löytöjä ihmeellisessä Lauran kaupassa ja muissa pikkupuodeissa, käydä jätskillä suloisenpinkissä Ranskalaisessa Kyläkaupassa, piipahtaa Vääksyn myllyllä tai istahtaa hetkeksi kanavan varrelle tunnelmalliseen kuppilaan.

 

Meitin enerkia on paikallinen pienyritys, jonka missiona on vahvistaa ekologista matkustamista. Reissuun lähdemme heti lounaan jälkeen.

 

Tupalan talomuseo sijaitsee Myllykselän kylällä. Tupalan Hemmo kertoo uskomattomia tarinoita 1800-luvulla rakennetusta pihapiiristä, 1600-luvulta peräisin olevasta riihestä, viljantuoksuisesta mallassaunasta ja erikoisista perinne-esineistä. Museossa asuu yhä oma tonttu ja portilta löytyy aito kuppikivi, joka toteuttaa onnekkaimpien toiveet. 

Pingis kehitettiin 1800-luvulla tenniksen siistiksi salonkiversioksi. Verkon virkaa toimitti rivi kirjoja ja mailaksi napattiin joku käteen sopiva kovakantinen teos. Pallona oli samppanjakorkki. Peli sopii mainiosti kirjailijoiden illanistujaisiin.

Lauantai 15.9.

Klo 12:00   Paneelikeskustelu: Kenen tarinoita kuulet? Kirja ja kirjailija maaseudulla.

Klo 17:00   Iltamat seurantalolla. Lavatanssit ja Open mic!

Klo 21:30   Kirjailijoiden illallinen Niemimäen juhla- ja majoitustilalla.

Keskustelutilaisuuden alustajina kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila ja Seija Helander. Pohditaan kirja-alan suhdetta maaseutuun. Onko nykykirjallisuus liiankin kaupunkikeskeistä? Keiden tarinoita nostetaan esiin, ja millaisia ovat kustannusalan hyväveliverkostot? Kannattaako julkaista omakustanne, jos vaihtoehtona on haudata käsikirjoitus pöytälaatikkoon? Täytyykö koko Suomi pitää asuttuna? Pyydämme yleisöä kertomaan kirjailijoille, mikä suututtaa ja ilahduttaa. Mitä maaseudulla asuva lukija oikeasti haluaa? Tapahtuman aikana yleisölle on myytävänä kahvia sekä suolaista ja makeaa piirakkaa.

Kirjailijoiden lounas tarjoillaan tapahtuman jälkeen. 

Kirjailtamissa on paljon hauskaa ohjelmaa, mm. tikanheittoa, makkaranpaistoa, kahvit ja lavatanssit. Seurantalolla voi ihailla Mia Aaltosen ja Seija Helanderin yhteistä taidenäyttelyä: "Runot ja kuvat riiuulla". Alkuillasta järjestetään Open mic, eli sana ja lava on vapaa kaikenlaisille esityksille. Kirjailijat voivat myös myydä omia teoksiaan yhteisellä myyntipöydällä. Iltamalippu, makkara ja kahvi sisältyvät kirjailijapaketin hintaan. 

 

Iltamat järjestää Äinään seudun kyläyhdistys, eli odotamme paikalle koko suuren seutukunnan väkeä!

Sunnuntai 16.9.

 

Yhteisen aamubrunssin jälkeen kotiinlähdön aika.

Kuvia Äinään seudulta
Tupalan talomuseo
Vanha Vääksy
Iso-Äiniön seurantalo
Vääksyn kanava
Niemimäen juhla- ja majoitustila
Kiitos!
Asikkalan kunta

Äinään seudun kyläyhdistys ry.